Neem contact op 06 - 407 466 38 Mail ons info@onlineinbeeld.nl

360-graden fotografie

360-graden fotografie, daarmee maakt u een onuitwisbare indruk! Met een 360-graden foto geeft u uw bezoekers een snel en realistisch beeld van uw bedrijf. Zij kunnen op een interactieve manier rondkijken, zonder dat zij daarvoor de deur uit hoeven. Dat is wel zo makkelijk. En naast het gemak van 360-graden fotografie, ziet het er ook nog eens perfect uit. Wij volgen de technische ontwikkelingen op de voet, zodat u over de beste Google bedrijfsfoto’s beschikt. Wie wil dat nou niet?


Voorbeelden virtuele tours

Virtuele tour De Logtenberg - Boerhaar

Zalencentrum
De Logtenberg

Virtuele tour Ardoer Camping de Noetselerberg

Campings
Ardoer Camping de Noetselerberg

Virtuele tour Basisschool het Festival

Scholen
IKC Het Festival

Virtuele tour SNS Historisch Centrum

Financiële dienstverlening
SNS Historisch Centrum

Virtuele tour Landstede Theater van de Sport

Sport
Landstede Theater van de sport

Virtuele tour Strandhotel Buren aan Zee

Overnachten
Strandhotel Buren aan Zee

Virtuele tour 't Strandhuys

Horeca
't Strandhuys

Virtuele tour La Cour Neuve

Overnachten
La Cour Neuve

Virtuele tour Ducati Club Races TT Circuit

Evenement
Ducati Club Races TT Circuit

Virtuele tour Buitencentrum Weerribben

Toerisme
Buitencentrum Weerribben

Virtuele tour Vakantiepark Klein Vaarwater

Vakantiepark
Klein Vaarwater

Virtuele tour Sail Kampen

Evenement
Sail Kampen

Wat is een 360-graden foto?

U bent trots op uw bedrijf en wilt uw prachtige locatie met de rest van de wereld delen. Dan biedt 360-graden fotografie uitkomsten! Bij veel foto’s moet u dan een specifieke keuze maken voor de compositie. Welke deel van de ruimte zet u op de foto? Soms zou u van uw locatie echt alles willen laten zien. Wilt u uw locatie tot in de kleinste details weergeven? Met een normale foto is dit niet mogelijk, maar u kunt wel meerdere foto’s combineren tot één grote 360-graden foto. Een 360-graden foto is een panoramafoto. Dat betekent dat u linksom en rechtsom de volledige omgeving kunt bekijken en in sommige gevallen zelfs naar beneden en boven. Met 360-graden foto’s bent u verzekerd van een goede digitale en onuitwisbare indruk.

Een voorbeeld van 360-graden fotografie
Als eigenaar van een restaurant geeft u mogelijke gasten al een voorproefje op de sfeer, nog voordat ze er daadwerkelijk zijn. Met 360-graden foto’s verleiden we hen om bij u te komen. En tegenwoordig wil iedereen een kijkje in de keuken, dus waarom niet alvast digitaal?

Binnenkijken bij Brasserie De Hofvlietvilla te Zwolle

De voordelen van 360-graden fotografie

360-graden fotografie biedt vele voordelen, waaronder:

  • U vergroot met 360-graden fotografie de zichtbaarheid en vindbaarheid van uw website
  • Vermeldingen met foto's en een virtuele rondleiding hebben twee keer meer kans om de interesse te wekken.
  • U versterkt met 360-graden fotografie het vertrouwen van uw klanten.
  • Een 360-graden foto wordt niet alleen weergegeven op Google Zoeken, Google Maps en Google+ Lokaal, maar u kunt ze ook eenvoudig gebruiken op uw eigen website en uw eigen sociale media.

Reden genoeg om te kiezen voor 360-graden foto’s!

Hoe werkt 360-graden fotografie?

De ontwikkelingen op technisch vlak volgen elkaar in rap tempo op. Zo ook binnen de fotografie. Met de komst van Google Street View Trusted is de 360-graden fotografie een steeds belangrijkere rol gaan spelen in de online marketing van bedrijven. Zij willen immers een zo goed mogelijke indruk maken op potentiële klanten. In Nederland zijn er echter maar een handvol professionals die zich met 360-graden fotografie bezighouden. Denk aan de fotografen van Online in Beeld. Hoe deze techniek in zijn werk gaat, leest u hieronder.

De apparatuur

Zoals bij vrijwel iedere activiteit, heeft u ook voor 360-graden fotografie materialen nodig. Deze zijn - helaas - niet goedkoop in aanschaf. Kwaliteit komt namelijk met een prijs. Hoe hoger de gewenste kwaliteit, hoe groter de investering vaak is. Voor een 360-graden foto heeft u de volgende zaken nodig:

  • Camera + objectief
  • Panorama-kop
  • Rotator
  • Statief
  • Leveler
  • (Nadir-adapter)

Stap 1: de juiste standplaats bepalen

Het klinkt makkelijker dan het is: de juiste standplaats voor uw panorama vinden. Bij 360-graden fotografie moet u immers rekening houden met de gehele cirkel om u heen. Waar een “normale” fotograaf tussen twee objecten door kan fotograferen, is dit bij onze 360-graden foto geen optie. Zo kan een pilaar ervoor zorgen dat wij onze standplaats moeten aanpassen. Daarom kijken wij altijd eerst goed om ons heen.

Stap 2: de foto’s maken

In de vorige stap hebben wij de meest ideale positie voor onze 360-graden fotografie bepaald. Nu is het onze taak om de omgeving zo natuurgetrouw mogelijk in een panorama vast te leggen. Dit doen wij door in de rondte een aantal foto’s te schieten. Deze sluiten niet netjes op elkaar aan. Sterker nog: ze vertonen een overlap van ongeveer 25 à 30 procent. Deze informatie heeft onze software nodig om de afbeeldingen aan elkaar te hechten. Dan zijn we er nog niet. Om van 360-graden fotografie te mogen spreken, moeten er ook foto’s van onder en van boven worden gemaakt. Zo laat de Zenit-foto het plafond of de lucht zien. De Nadir is daarentegen naar beneden gericht. Een lastige stap, want hierin staat onze statief veelal in de weg. Bij 360-graden fotografie wordt daarom vaak gebruik gemaakt van een zogenoemde nadir-adapter. Dit maakt het fotograferen van de ondergrond een stuk makkelijker.

Stap 3: de foto’s bewerken

De gemaakte foto's worden door ons, in overleg, bewerkt. Zijn er storende elementen? Een barst in de muur of een vlek op de vloer? Of zijn er dingen die niet in beeld mogen komen? Indien gewenst kunnen wij de 360° foto's zo bewerken dat hier niets meer van te zien is.

Stap 4: virtuele rondleiding maken

Het doel van 360-graden fotografie is dat er uiteindelijk een interactieve rondleiding van wordt gemaakt. Dit doen wij door de gemaakte afbeeldingen in speciale software in te laden waarbij wij deze aan elkaar koppelen.

Topkwaliteit Google bedrijfsfoto’s

Onze Google bedrijfsfoto’s zijn van topkwaliteit. En dat is niet zo gek, want wij gaan enkel voor het hoogst haalbare resultaat. Onze Google fotograaf verstaat zijn vak en hij maakt gebruik van de modernste apparatuur. Hierdoor kunnen wij 360-graden fotografie van zeer hoge kwaliteit garanderen. En wist u dat onze dienstverlening verder gaat dan het maken van scherpe en goed belichte Google bedrijfsfoto’s? Wij vinden het vooral belangrijk dat een 360-graden foto het juiste verhaal vertelt. Alleen zo krijgen bezoekers van de virtuele tour het beste beeld van uw bedrijf. Steeds meer bedrijven weten ons dan ook te vinden voor Google bedrijfsfoto’s, hoogtefotografie, 360-graden fotografie en meer.

Google bedrijfsfoto’s / 360-graden fotografie nodig?

Van Google bedrijfsfoto’s tot virtuele tour, de mogelijkheden voor een audiovisuele beleving zijn eindeloos. Bekijk op onze website de verschillende opties of neem voor meer informatie over bijvoorbeeld 360-graden fotografie direct contact met ons op. Dat kan door te bellen naar 038 - 711 03 27, een e-mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of ons contactformulier in te vullen. Wij verzorgen 360-graden fotografie / Google bedrijfsfoto’s op maat, zodat uw bedrijf gaat leven bij de bezoekers van de virtuele tour. Kijk ook eens op virtuele tour, Google Street View Trusted, Google fotograaf, Google mijn bedrijf, hoogtefotografie, virtual reality vr en virtuele rondleiding maken wanneer u geïnteresseerd bent in 360-graden fotografie.

Optimale beleving met 360-graden foto’s

Het realiseren van een goede klantbeleving wordt steeds belangrijker. Benieuwd hoe u dit realiseert? Voor een optimale beleving combineert u onze 360-graden fotografie met een virtuele tour. Ook het toevoegen van teksten en achtergrondmuziek behoort tot de mogelijkheden. Op deze manier personaliseren wij uw virtuele tour. Neem vrijblijvend contact op met Online in Beeld om de mogelijkheden en uw wensen te bespreken. Afgestemd op uw wensen en situatie maken wij met behulp van 360-graden foto’s een virtuele tour van uw bedrijf.