Neem contact op 06 - 407 466 38 Mail ons info@onlineinbeeld.nl

Google Mijn Bedrijf (bedrijfspagina)

Met uw bedrijf in de lijst bij Google Maps? Lees dan verder!

Google en Google Maps wordt bij veel zoekopdrachten gebruikt om een bedrijf te zoeken. Met een paar kernwoorden zoals Restaurant Utrecht of Bloemist Zwolle krijgt u met uw zoekopdracht de naam en adresgegevens van deze bedrijven. Klikt u vervolgens het bedrijf aan, dan ziet u in Google Mijn Bedrijf gelijk de locatie, adres, openingstijden, foto's etc.
De bedrijven welke u ziet bij de resultaten van de zoekopdrachten, komen uit Google Mijn Bedrijf. Uw eigen bedrijf of locatie toevoegen, kan via deze tool.


Het ontstaan van Google Places, Google Plus en Google Mijn Bedrijf

Zoekopdrachten in Google bestaan vaak uit het zoeken naar bedrijven in combinatie met de naam, adres, openingstijden en het telefoonnummer van het bedrijf. Google heeft daarop ingesprongen door dit extra te vermelden in de zoekmachine (Google Search) en in Google Maps.

In het verleden kon u uw bedrijf laten vermelden door u aan te melden op Google Places, later is deze naam gewijzigd naar Google Plus en nu heet het Google Mijn Bedrijf. U kan dit vergelijken met een Gouden Gids of Telefoon Gids maar dan verder uitgebreid en actueel. Veel bedrijven gingen u voor met het aanmelden bij Google Mijn Bedrijf.


Waarom een Google Bedrijfspagina?

Doordat mensen vaker naar de bedrijfsgegevens op Google kijken, is het zorg om ervoor te zorgen dat deze up to date zijn. Hierbij kan u denken aan:

  • NAW gegevens, verhuisd? Vergeet dan niet het adres aan te passen.
  • Openingstijden, wijzigen deze tijdens bijvoorbeeld de vakantie of met feestdagen? Pas deze dan aan.
  • Website, zorg altijd voor een juiste verwijzing naar uw eigen website via Google Mijn Bedrijf.
  • Foto's, klanten oriënteren zich al online. Zorg voor passende foto's bij de vermelding.

Onderzoek heeft aangetoond dat steeds meer gebruikers de bedrijfspagina bekijken voordat ze contact opnemen met het bedrijf.
Vaak wordt eerst de Google bedrijfspagina bekeken en gaan mensen niet meer naar de website. Staan op de Google bedrijfspagina andere openingstijden dan kunnen de klanten zomaar voor een dichte deur staan. Het bijhouden van de Google Mijn Bedrijf-vermelding is dan ook belangrijk. Om het u gemakkelijk te maken, heeft Google hiervoor een App uitgebracht zodat u dit direct op uw smartphone kan doen. Maar ook op uw computer is dit mogelijk.


Virtuele rondleiding toevoegen aan uw Google Bedrijfspagina

Wilt u online meer zichtbaar zijn? En klanten uw bedrijf laten ervaren net alsof ze er zelf zijn? Voeg dan een virtuele tour (virtuele rondleiding) toe aan uw Google Bedrijfspagina. Met een virtuele rondleiding kunt u toekomstige klanten een kijkje in uw bedrijf laten nemen. Wat Google Streetview buiten met de auto maakt, maken wij binnen in uw bedrijf op maat. Wij van Online in Beeld zijn Google Certified Photographer en beschikken over alle kennis om dit kundig en goed voor u te realiseren. Neem vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden hiervan te bespreken.

Kijk ook eens op virtual reality vr, virtuele rondleiding maken en 360-graden fotografie wanneer u geïnteresseerd bent in een virtuele tour voor Google Mijn Bedrijf.


Google Posts voor extra zichtbaarheid

Op uw Google Bedrijfspagina is het mogelijk om zogenaamde Google Posts aan te maken, dit zijn korte berichten die bij uw bedrijfspagina verschijnen en iemand te zien krijgt, wanneer ze op uw bedrijf zoeken. Google Posts hebben een einddatum en staan relatief kort bij de vermelding. Gebruik de Google Posts om beurzen of events aan te kondigen. Meer weten hoe u een Google Posts doeltreffend in kunt zetten? Neem dan contact met ons op.


Claim uw Google Bedrijfspagina

De eerste stap om uw bedrijfsgegevens op Google up to date te hebben, is door uw bedrijfspagina te claimen bij Google Mijn Bedrijf. Met het claimen wordt u als eindgebruiker vastgelegd. Vanaf dat moment kan niemand anders dat meer doen. Wanneer u uw bedrijfspagina claimt, wordt dit gevalideerd om misbruik te voorkomen. Het valideren gaat door middel van een sms code of een postkaart. Let erop dat u het claimen doet met uw bijbehorende Google Account, bij twijfel in en uitloggen om hier zeker van te zijn.


Wachtwoord kwijt van uw Google Bedrijfspagina?

Soms wil het wel eens voorkomen dat u uw wachtwoord kwijt bent en niet meer kunt inloggen. Of dat iemand anders binnen uw bedrijf de Google Bedrijfspagina geclaimd heeft en niet meer werkzaam is. Beide gevallen zijn te herstellen, wel kan dit wat lastiger zijn als u niet bekend bent op dit vlak. Wij, van Online in Beeld, helpen u hier graag mee. Heeft u interesse in onze diensten, of wilt u graag eerst meer informatie over deze unieke mogelijkheid? Dat kan door contact op te nemen via het telefoonnummer 038 711 03 27 of het e-mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.