Neem contact op 06 - 407 466 38 Mail ons info@onlineinbeeld.nl

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hieronder vind u een overzicht van de meest gestelde vragen met betrekking tot het realiseren van virtuele tours, Google Street View Trusted, hoogtefotografie en 360-graden productie fotografie. Staat u vraag er niet tussen? Wij horen deze graag, neem hiervoor contact met ons op.

Veelgestelde vragen over virtuele tours (FAQ)

Met een virtuele tour kunnen uw bezoekers altijd en overal online uw locatie bezoeken. Dit geeft uw locatie verschillende voordelen. Laten zien wat u uw klant kan bieden op elk moment van de dag. Dit is van toepassing voor alle sectoren. We maken virtuele tours voor musea; horeca; vakantieparken maar ook voor Retail ondernemingen en studentenhuizen. Uiteraard kan een virtuele tour met diverse toepassingen worden uitgebreid zodat ook projecten online in beeld worden gebracht. Toepassingen welke hierbij kunnen worden ingezet zijn plattegronden; informatiebuttons. Het toepassen van film en of foto’s in de virtuele tour of zet de virtuele tour in als virtual reality.

Een virtuele tour bestaat uit meerdere 360 graden foto's welke we aan elkaar koppelen. Door het koppelen kan er van de ene naar de andere foto worden gelopen. De bezoeker bepaald zelf welke volgende stap wordt gelopen waardoor de virtuele tour interactief is. Voordeel is dat uw locatie elk moment kan worden bezocht.

Het koppelen van de foto’s doen wij op maat, met een maatwerk tour, of via de systemen van Google Street view. Via de systemen van Google Street View krijgt de virtuele tour dezelfde look en feel als iedereen ken van Google Street Vies. Voor een maatwerk virtuele tour kunnen we meer interactieve elementen toevoegen zoals informatiebuttons; plattegronden; audio of video.

Tijdens het intake gesprek bespreken we de belangrijkste punten. Een veel gehoorde opmerking achteraf is "Ik wist niet dat je zoveel zag". Dit maakt dat we altijd vooraf advies geven met betrekking tot de inrichting van de locatie. Voordat we overgaan tot het fotograferen lopen we samen nog een keer door de ruimte om de laatste details op te merken. Achteraf kunnen wij in de nabewerking nog eventuele storende elementen aanpassen zoals vlekken op de vloer/muur/plafond, snoeren of bewakingscamera's.

Tijdens het moment van fotograferen nemen we, voordat we starten, de ruimtes met elkaar daar en zetten we, indien nodig, de puntje op i. Het plaatje moet kloppen! Pas als alles naar wens is starten we met fotograferen. De duur van het fotograferen is afhankelijk van het aantal 360 graden foto's.

Na het fotograferen gaan wij met het materiaal aan de gang, de foto's worden verwerkt tot 360graden foto's en afgemonteerd tot een virtuele tour. De duur van de nabewerking is afhankelijk van de grootte van het project. Wij bespreken dit altijd aan het begin van de opdracht. Zodra we een 1e versie van de virtuele tour gereed hebben sturen we deze toe. Nadat u 100% tevreden bent leveren wij de virtuele tour op en ontvangt u de factuur.

Ook de benodigde support voor het plaatsen op de eigen website leveren we. Indien gewenst nemen wij contact met uw webbouwer op voor de implementatie hiervan. Mocht u niet genoeg webruimte hebben dan kunt u ook de virtuele tour inlinken vanaf onze servers. Dit brengt geen kosten met zich mee en uw virtuele tour laad razendsnel.

Ja, u ontvangt van ons de gemaakte 360 graden foto's welke u zelf kunt plaatsen op social media. Voordeel is dat u de foto’s op verschillende momenten kan toepassen. Wij denken hier graag in mee.


Veelgestelde vragen over Google Street View Trusted (FAQ)

Het grootste verschil tussen Google Street View Trusted en een maatwerk virtuele tour is het systeem waarin we de virtuele tour opleveren en eventuele extra elementen.

Een virtuele tour voor Google Street View Trusted monteren wij af in de systemen van Google Street View en wordt gekoppeld aan uw Google Bedrijfspagina.

Een maatwerk virtuele tour verzorgen we met onze eigen software waardoor we extra elementen toe kunnen voegen zoals plattegronden; informatiebuttons; audio of video elementen. Door het toevoegen van extra elementen ervaart de bezoeken meer interactiviteit waardoor er nog meer beleving van de betreffende locatie of project is. De foto’s van een maatwerk tour kunnen we ook zonder de interactieve elementen toevoegen aan de systemen van Google Street View.

De kwaliteit van de foto’s voor beide virtuele tours is het zelfde. Voor een maatwerk tour worden de foto’s bewerkt door storende elementen eruit te halen. Hierbij kan gedacht worden aan vlekken op muren, slagschaduwen, snoeren of bewakingscamera’s.

Ja, wij kunnen u helpen met het correct instellen van uw Google Bedrijfspagina. Maar ook als u bijvoorbeeld uw wachtwoord kwijt bent kunnen wij u hiermee helpen.


Veelgestelde vragen over 360graden hoogte fotografie (FAQ)

Wij kiezen ervoor om zonder drones te fotograferen. Met onze apparatuur kunnen we wij tot 15 meter hoogte fotograferen. Door te werken met onze eigen apparatuur hoeven we geen rekening te houden met aparte regelgeving en kunnen we zonder verdere beperkingen hoogte fotografie maken. Daarmee is dit de oplossing voor bijvoorbeeld buitentterreinen, evenementen, campings en vakantieparken.

Drone gebruik is aan strenge regels gebonden. Zoals het niet mogen vliegen over locaties met (veel) mensen. Met onze apparatuur hebben we geen beperkingen en kunnen we overal prachtige hoogtefoto's maken. Daarmee is dit dé oplossing voor bijvoorbeeld buitenterreinen, evenementen, campings en vakantieparken, immers wil je deze fotograferen met bezetting.

Ja, dat kan. Wij kunnen op basis van de 360graden hoogte foto een normale foto maken.


Veelgestelde vragen over 360graden product fotografie (FAQ)

Ja, met onze opstelling zijn wij mobiel en is het mogelijk om dit op klant locatie te doen.

Wanneer de opdracht akkoord is stuurt u het te fotograferen object naar ons toe. Hier maken wij een 360 graden product foto van, zodra dit gereed is sturen wij deze weer retour. De verzendkosten hiervan zijn voor de opdrachtgever.

In overleg kunnen wij de 360graden product foto's retoucheren, dit is meerwerk en gaat in overleg.